Διαφορική Κλινική Σημαντικότητα Ιατρικής Πληροφορίας by Ioannis C. Papachristos & Ιωάννης Χ. Παπαχρήστος

Διαφορική Κλινική Σημαντικότητα Ιατρικής Πληροφορίας

By Ioannis C. Papachristos & Ιωάννης Χ. Παπαχρήστος

 • Release Date: 2016-03-08
 • Genre: Computers
Score: 5
5
From 7 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Όπως η έννοια των “Ενδείξεων” έθεσε τάξη στο χάος προϊπποκρατικών ιατρικών απόψεων, αυθαίρετων, προσωπικών, υποκειμενικών και αλλοπρόσαλλων, παρόμοια η σύγχρονη Ιατρική έχει μεγάλη ανάγκη μιάς απόλυτης θεωρητικής βάσεως για μαθηματική ποσοτικοποίηση (είτε λογαριθμική είτε εκθετική) του βαθμού Σημαντικότητας των ιατρικών ψηφιακών πληροφοριών (δεδομένων), που βρίσκονται αποθηκευμένα στον ψηφιακό φάκελο εκάστου ασθενούς.
Αν επιτευχθεί πράγματι ποσοτικοποίηση της Διαφορικής Σημαντικότητας των ιατρικών πληροφοριών, τότε θα μπορούν να εξαλειφθούν οι ακόλουθοι κίνδυνοι :
  α.- ο κίνδυνος να απωλεσθεί ή να αποκρυβεί ιατρική πληροφορία Κρίσιμης σημασίας, αλλά εκφρασμένη σε μικρή ποσότητα ολίγων bits (λ.χ.  ‘Παρουσία ή Απουσία Διασποράς καρκινώματος μετά από εξετάσεις ή εγχειρήσεις σταδιοποίησης’,  ‘ασθενής Ζωντανός ή Νεκρός’) μέσα σε έναν ωκεανό πλημμυρισμένο από μεγάλη ποσότητα δεδομένων (σε GBs) πολύ λιγότερο σημαντικών, 
β- ο κίνδυνος να μην καταφέρουν διαγνωστικοί αλγόριθμοι υπολογιστών (Deep Learning) να αναγνωρίσουν την ιεραρχική σειρά Σημαντικότητας ετερογενών ιατρικών ψηφιακών δεδομένων, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να εξαχθεί ένα ασφαλές και εύλογο τελικό συμπέρασμα.

Reviews

 • Πάρα πολύ καλό

  5
  By Kafelena
  Συγχαρητήρια στον συγγραφέα για την πρωτότυπη ιδέα!
 • Πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες απόψεις

  5
  By HelenaGeo
  Το βιβλίο μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και μου άρεσε ο τρόπος που ο συγγραφέας συνδυάζει τη Θεωρία της Πληροφορίας με την Ιατρική, κάνοντας αναφορές τόσο στον Ιπποκράτη, όσο και στους Shannon και Turing. Πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες απόψεις, που ελπίζω να υλοποιηθούν και στην πράξη!
 • Ενδιαφέρον, Ελκυστικό, καταπληκτικό

  5
  By Styl.191
  Ενθουσιάστηκα, ως φιλόλογος, που μέσα σ'ένα βιβλίο σχετ. με Ιατρική Πληροφορική βρήκα γραμματολογικές αναφορές στην Ομήρου Ιλιάδα και σε χρονολόγηση αρχαιολογικών ευρημάτων και, τέλος, στη Γραμμική Β´! Ο συγγραφέας κάνει μια έξυπνη αναδρομή-σύγκριση από το 1.190 π.Χ. στο Σήμερα, για το οποίο έχει συγκεκριμένες συστάσεις. Βρήκα ελκυστικό και ενδιαφέρον το πολυεπίπεδο βιβλίο, παρόλο που δεν ασχολούμαι επαγγελματικά η ίδια με τις "Εφαρμοσμένες" επιστήμες. Ανυπομονώ να διαβάσω το Επόμενο βιβλίο του ίδιου συγγραφέα, μόλις εκδοθεί!
 • Ενδιαφέρον, ελκυστικό, ευχάριστο.

  5
  By Ν.ath
  Αν και δεν ανήκω στο χώρο (μηχανικός), το βρήκα ενδιαφέρον και το διάβασα. Συγχαρητήρια στον ιατρό-συγγραφέα.
 • Περιεκτικό, πολυθεματικό, τροφή για σκέψη

  5
  By Tasoskaf
  Ως πληροφορικός, ήταν για εμένα έκπληξη το γεγονός ότι ενώ αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί από ιατρό συνδυάζει έναν συμπυκνωμένο πλούτο δεδομένων όπως: Θεωρία της Πληροφορίας, Αρχαιολογία, γραμμική Β, Ποίηση του Ομήρου, Σταδιοποίηση Καρκίνου και Αρχές Ιατρικής Διάγνωσης. Ακόμη και οι σημειώσεις -οι οποίες αποδίδονται με διαδραστικό τρόπο- αποτελούν το έναυσμα γαι περαιτέρω μελέτη. Το βιβλίο ενώ είναι σύντομο είναι ταυτόχρονα περιεκτικό και κατανοητό. Η ανάγνωσή του ήταν μια απόλαυση για μένα! Το συστήνω ανεπιφύλαχτα.

keyboard_arrow_up