Μικροψυχολογία by Νίκος Ρούσσος Θοδωρής Δρούλιας

Μικροψυχολογία

By Νίκος Ρούσσος Θοδωρής Δρούλιας

  • Release Date: 2017-05-01
  • Genre: Psychology
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Το μικρό αυτό βιβλίο, είναι μια συλλογή αποσπασματικών σκέψεων και προσεγγίσεων των ψυχολόγων και φίλων από τα φοιτητικά τους χρόνια, Νίκου Ρούσσου και Θοδωρή Δρούλια. Όλα τα άρθρα έχουν γραφτεί σε διάστημα δύο περίπου χρόνων και μπορεί να τα βρει κανείς στον ιστότοπο innerself.gr. 
Η Μικροψυχολογία, είναι η απόπειρα τους να αντισταθούν στις Μεγάλες Ιδέες, της διαρκούς βελτίωσης, της θετικής σκέψης και κανονικοποίησης που αναπαράγονται χωρίς αντίλογο από τη τρέχουσα ψυχολογική ιδεολογία. Δε θα βρείτε καθόλου μια συνεπή και ολοκληρωμένη θεωρία. Τα μικρά άρθρα, είναι περισσότερο απόπειρες φλερτ με τα ζητήματα που συναντούν στη κλινική τους πράξη. Απόπειρες παιχνιδιάρικου διαλογισμού στο σημείο που τέμνονται το ατομικό με το συλλογικό. Αν και η προσέγγιση τους θα μπορούσε να θεωρηθεί επηρεασμένη από την Αναλυτική Ψυχολογία, σίγουρα δε σταματά εκεί. Διότι το ασυνείδητο είναι ένα δημόσιο αγαθό και ο καθένας μας έχει ευθύνη αλλά και δικαιώματα απέναντι του!
Έρωτας, φθόνος, συμπτώματα, όνειρα, μύθοι και ζωύφια τρυπώνουν στην άτακτη ροή των κεφαλαίων που ελπίζουμε να απολαύσετε! 

keyboard_arrow_up