Σαλαμίνα by Javier Negrete

Σαλαμίνα

By Javier Negrete

 • Release Date: 2010-11-01
 • Genre: Historical
Score: 4.5
4.5
From 36 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

480 π.Χ. Η αρχαία Αθήνα της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τεράστια απειλή. Η γιγαντιαία Περσική Αυτοκρατορία είναι αποφασισμένη να καταστρέψει την πόλη-σύμβολο και να κατακτήσει ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, θα εμφανιστεί ένας άνθρωπος, ένας οραματιστής, ο μόνος που φαίνεται ικανός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του:
ο Θεμιστοκλής. 

Στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνονται τα γεγονότα των Μηδικών Πολέμων, από τη σαρωτική νίκη των Αθηναίων κατά της στρατιάς του Δαρείου στη Μάχη του Μαραθώνα μέχρι τη θυσία των Σπαρτιατών και του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, με επιστέγασμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, που ανέδειξε τον ιδιοφυή χαρακτήρα και τη χαρισματική προσωπικότητα του Θεμιστοκλή κι έβαλε φρένο στην περσική λαίλαπα.

Η συγκλονιστική αναμέτρηση του Θεμιστοκλή με τον Ξέρξη,
σε ένα επικό μυθιστόρημα στο οποίο κυριαρχεί η αινιγματική μορφή
της Αρτεμισίας, βασίλισσας της Αλικαρνασσού, με φόντο το πολιτικό
και στρατιωτικό σκηνικό της εποχής των Μηδικών Πολέμων.   

Reviews

 • Εξαιρετικό βιβλίο

  5
  By Vaskyr
  Εάν το βιβλίο αυτό διδάσκονταν στα σχολεία είμαι σίγουρο ότι θα είχαμε πολύ καλύτερες γνώσεις για τη σημαντικότερη ίσως μάχη της ιστορίας μας. Ιστορικό βιβλίο αλλά και με μυθιστορηματικα στοιχεία χαίρεσαι να το διαβάζεις.
 • Πολύ καλό!

  5
  By Costas.
  Εξαιρετικό και μοντέρνο!
 • Γνωστή ιστορία με εξαιρετική απόδοση

  5
  By vrethan
  Πραγματικά απόλαυσα αυτό το μυθιστόρημα απλούστατα γιατί ο συγγραφέας εκμεταλλεύτηκε τα κενά της ιστορίας του Ηρόδοτου ή, πιο σωστά, εμπλούτισε την ιστορία. Δεν αναλώθηκε με την "στεγνή" εξιστόρηση της ναυμαχίας αυτής αλλά με "ταξίδεψε" μέσα από το κανάλι της εποχής των μηδικών πολέμων. Κοντολογίς, το συνιστώ για κείνους που τρέφουν μεγαλύτερη συμπάθεια στην αρχαία ελληνική ιστορία σε συνδυασμό με την λογοτεχνική της απόδοση.
 • Very good!

  5
  By iorakog
  Very good!!

keyboard_arrow_up