Μετάστασις by Αλέξης Αργύρης

Μετάστασις

By Αλέξης Αργύρης

  • Release Date: 2011-05-02
  • Genre: Contemporary
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Κάποτε στο μέλλον. Η επιφάνεια της Γης δεν είναι πια κατοικίσιμη. Η ανθρωπότητα επιβιώνει δύσκολα, κλεισμένη μέσα σε υπόγειες πόλεις. Ο πληθυσμός παραμένει υπό έλεγχο χάρη των ωρών εκτός υπηρεσίας, οπότε πέφτουν σ' ένα είδος ονειρικής νάρκης κατά την διάρκεια της οποίας βιώνουν φαντασμαγορικές εμπειρίες.
Ο ήρωας της ιστορίας είναι ένα αρσενικοθήλυκο ον, που εργάζεται ως φύλακας. Δουλειά του είναι να εντοπίζει και να εξουδετερώνει τερατόμορφους ιούς που εισβάλλουν συνεχώς στην πόλη.
Κατά την διάρκεια μιας καθημερινής του περιπολίας, ο φύλακας μπλέκεται σε μια κατάσταση, που ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνάμεις, αν όχι την κατανόησή του. Προσπαθεί να ανταπεξέλθει, αλλά αποτυγχάνει. Εξαναγκάζεται σε αποφάσεις που οδηγούν σε αποτελέσματα πολύ διαφορετικά απ' αυτά που περίμενε.
Τελικά, η πραγματικότητα, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο φύλακας, ανατρέπεται πλήρως. Από διώκτης και κατήγορος, βρίσκεται κατηγορούμενος και φυγάς. Επιπλέον δεν είναι βέβαιος ποιό ήταν το έγκλημά του.
Την τελευταία στιγμή, εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, αρχίζει να υποψιάζεται ποιό ήταν το αληθινό νόημα της εμπειρίας του.

keyboard_arrow_up