Τα Φάγαμε Όλοι Μαζί by Θεόδωρος Γ. Πάγκαλος

Τα Φάγαμε Όλοι Μαζί

By Θεόδωρος Γ. Πάγκαλος

 • Release Date: 2012-08-12
 • Genre: Politics & Current Affairs
Score: 2.5
2.5
From 110 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας «πώς τα φάγατε τα λεφτά», που μας ρωτάει ο κόσμος είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.
Θεόδωρος Πάγκαλος, Βουλή, 21.09.2010
Η τεκμηρίωση του «Τα φάγαμε όλοι μαζί» που δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη Βουλή, σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 περιλαμβάνεται στο ομότιτλο βιβλίο.
Το βιβλίο ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε. Περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε» και πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω.
Το βιβλίο περιέχει στοιχεία για τον τρόπο παραγωγής των ελλειμμάτων και τη δημιουργία του χρέους της χώρας και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ομάδες περιπτώσεων σπατάλης και κακής διαχείρισης. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ιστορίες «Τα φάγαμε όλοι μαζί» που οι πολίτες έστειλαν μέσω του δικτυακού τόπου www.pangalos.gr και http://mazi-ta-fagame.gr .
Η γνωστοποίηση των παραπάνω πληροφοριών θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας. Επίσης θα δράσει «παιδευτικά» ειδικά για τους νέους, ώστε να μετασχηματιστεί η θέληση για αμοιβή από το δημόσιο, με κάθε τρόπο, σε θέληση για ανάπτυξη και δημιουργία.
Το βιβλίο αυτό υποστηρίζεται διαδικτυακά από τον δικτυακό τόπο http://mazi-ta-fagame.gr. Καλούμε τους αναγνώστες να συμμετέχουν στον σχολιασμό των κεφαλαίων του βιβλίου, στην υποβολή δεδομένων και τον σχολιασμό περιπτώσεων “Τα φάγαμε όλοι μαζί¨.
Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε το βιβλίο, με τη συμμετοχή και βοήθεια των αναγνωστών, χρησιμοποιώντας μεθοδολογία και εργαλεία crowdsourcing. Οι νέες εκδόσεις που θα προκύπτουν θα διανέμονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Reviews

 • ναι αλλα ποσα εφαγε ο καθενας

  1
  By dimitris arnaoutis oikonomakis
  μπορεις να συγκρινεις εναν μιζαδορο πχ υπουργο που εκλεψε τρελο δημοσιο χρημα με εναν γλειφτη που μπηκε στο δημοσιο αναξιοκρατικά το επιπεδο της ζωης του μεσου ελληνα ακομα και την καλυτερη περιοδο για την ελλαδα πλησιαζε αυτο των πολιτικων και διαπλεκομενων επιχειρηματιων? ειναι μη συγκρισιμα μεγεθη θαρρω
 • What

  1
  By Aristoteliss
  Δεν το διάβασα. Τι να διαβάσω από τον εγγονό του ομώνυμου στρατηγού και δικτάτορα. Απορώ με αυτήν την χώρα
 • πολυ θράσος

  3
  By DocGr
  μα έχετε το θράσος να ζητάτε και λεφτά για γνωστές στον λαό καταστάσεις που κι εσείς έχετε ευθύνη?
 • Θες και 4€ να μας πεις πως κλεβατε....

  1
  By cretanbee
  Μαζι δεν τα φαγαμε,οπως μαζι δεν διορισαμε και την κορη σου στην βουλη...
 • Τι σκέφτηκε το λαμόγιο για να τα οικονομήσει!!!!!

  1
  By Fotis FGG
  Καλά μας περνάει για τελείως χαζός? Όχι ρε καπηλευτή του μέλλοντος μας δεν τα φάγανε μαζί. Σε βολεύει να το θες αυτό για να δίνεις άλλοθι στις παρανομίες και στα ρουσφέτια σου. Θα σε κρίνει η ιστορία όμως (αν δεν προλάβει κάποιος άλλος πιο πριν).
 • Αρκετά καλό

  4
  By dimitris faitas
  Πλούσιο σε πληροφορίες και διαγράμματα για την διαφθορά κτλ στην Ελλάδα τις τελ. δεκαετίες..
 • Δεν κατάλαβα ποιος ειναι ο σκοπός της συγγραφής του βιβλίου

  1
  By nik198x
  Στο συλλογισμό του πάσχει διότι μεμονωμένες περιγραφές, ακόμη και αν είναι χιλιάδες, δε μπορούν να γενικεύονται. Επίσης η πάγια θέση του κ. Πάγκαλου ότι η μικρή διαφθορά ειναι περισσότερα χρήματα από τη μεγάλη επιδέχεται κριτικής. Τέλος θα πρέπει να διευκρινίσει ο κ. Πάγκαλος όταν λέει οτι τα φάγαμε όλοι μαζί, ποιους ακριβώς εννοεί γιατί αν αναφέρεται σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό τότε η δήλωση ειναι άκρως προσβλητική για πολλούς και ιδίως για τους νέους. Το δέχομαι αν αφορά τον ίδιο και την πελατεία του. Ποιος όμως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη (ένας γέρος που αποσύρεται μετά δεκαετίες στη βουλή;) ή την ποινική από αυτούς;
 • Μια ευχή

  1
  By τκ
  Μπα που να σκασεις!
 • Βουδι

  1
  By Εγώ δεν έφαγα
  Βουδι ευχόμε τα παιδιά σου να μην ειναι περήφανα για εσένα (αν έχουν λίγο τσιπα πάνω τους), βουδι ε βουδι...
 • Πότε ήταν το φαγοπότι και δεν μας κάλεσες?

  1
  By Koskasder
  Αν δεν ήσουν απλά ο "χοντρομπάσταρδος της ιστορίας" δεν θα ζήταγες και λεφτά για την "εξυπνάδα" σου. Δεν έφαγα, δεν έκλεψα δεν εκμεταλεύτηκα καμία κατάσταση και δεν δέχομαι να με προσβάλλεις. Προτίμησα να είμαι ο ¨μαλάκας¨που δεν τα παίρνει και ας μην απέκτησα τίποτα πέραν όσων μπορούσα. Τουλάχιστον κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Εσύ και οι όμοιοι σου τα φάγατε και σκάσατε Καλή χώνεψη και να μας γράφεις.

keyboard_arrow_up