Το αόρατο ρήγμα by Αρίστος Δοξιάδης

Το αόρατο ρήγμα

By Αρίστος Δοξιάδης

 • Release Date: 2013-11-11
 • Genre: Finance
Score: 4.5
4.5
From 17 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Πώς λειτουργεί η ελληνική οικονομία στην πράξη; Σε τι διαφέρει από άλλες δυτικές οικονομίες; Με ποιές δυνάμεις και ποιές πρακτικές μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση; Οι απαντήσεις δεν βρίσκονται στους αριθμούς της μακροοικονομίας, ούτε σε απλοϊκές αφηγήσεις για ολιγάρχες, τοκογλύφους, συνδικαλιστές και αργόμισθους.

Βρίσκονται στα σχέδια των οικογενειών, στο μέγεθος των επιχειρήσεων, στον τρόπο που παράγουμε, στην οργάνωση του κράτους, στις λεπτομέρειες των νόμων, στα κίνητρα των πολιτικών. Οι θεσμοί, είτε επίσημοι είτε άτυποι, και οι καθημερινές συμπεριφορές, διαμόρφωσαν την οικονομία που κατέρρευσε το 2009, και αυτά θα διαμορφώσουν την οικονομία που αναδύεται.
 
Το βιβλίο ανασυνθέτει την πολιτική οικονομία της Ελλάδας με τα εργαλεία της νεοθεσμικής σχολής. Συγκεράζει την καθημερινότητα με τα μακρομεγέθη, τους "ανθρώπους'" με τους "αριθμούς", το τοπικό με το παγκόσμιο. Αρχίζει με παραδείγματα από τον τουρισμό, τη ναυτιλία, τη γεωργία, τη δημόσια διοίκηση και από άλλες δραστηριότητες, και φθάνει στα ελλείμματα, στην ανεργία, και στη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Με απλά λόγια και ανθρώπινους όρους, περιγράφει τι σημαίνει η μετάβαση από την στρεβλή ευμάρεια της μεταπολίτευσης σε μια παραγωγική και εξωστρεφή ανάπτυξη.

Reviews

 • Εξαιρετικό

  5
  By Κλαψίγελος
  Ο συγγραφέας περιγράφει τις ιδιαιτερότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και τις παθογένειες που προκύπτουν από την λειτουργία του κράτους. Κύριε Δοξιάδη αναμένουμε τα επόμενα βιβλία σας.
 • Εξαιρετικό

  5
  By minoas
  Στερνή μου γνώση να σ´ είχα πρώτα.
 • ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΡΗΓΜΑ

  5
  By Gtroullakis
  Η καλύτερη αναλυση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος που έχω διαβάσει .Επισης λύσεις για διέξοδο απο τη κριση Γ.Α.ΤΡΟΥΛΛΑΚΗΣ
 • Πως δουλεύει η Ελληνική οικονομία

  5
  By DimitrT
  Το καλύτερο βιβλίο για το πως δουλεύει η Ελληνική οικονομία, για τις αιτίες της κρίσης και το πως μπορούμε να βγούμε από αυτήν. Απευθύνεται στον μέσο αναγνώστη και δεν απαιτεί γνώσεις οικονομικών. Ελπίζω να μεταφραστεί και στα αγγλικά!

keyboard_arrow_up